ingredien®

ingredien® er til dig som ikke vil udsætte hverken dig selv, dine børn, naturen eller dyrene for skadelige stoffer og usunde ingredienser.  Produkterne er skabt ud fra et ønske om at give dig muligheden for at fravælge allergifremkaldende og farlig kemi i din daglige omgang med hårpleje og -styling.

Den uomgængelige filosofi for ingredien® har fra starten været, at hvert eneste produkt skal udvikles og produceres i Danmark, på baggrund af nogle strenge retningslinjer, som skal sikre at vi altid kan levere pleje- og stylings produkter af den højeste salonkvalitet, samtidig med at de alle er så nænsomme og miljøvenlige som muligt.

Ingredien skaber intelligente produkter, baseret på den nyeste forskning og deres indgående erfaring fra branchen, samt et stort engagement og en konstant faglig netværkssparring.

Ingredien holder alt under ét tag i Søften, nord for Aarhus. Så der er ikke lang vej fra råvare til færdigt produkt, hvorfor de kan sikre produkternes indhold, høje kvalitet og præstationsniveau, og på den måde nå målet med alle produkterne fra ingredien®. Nemlig, at kunne skabe professionelle produkter af salonkvalitet, der alle præsterer på det højest mulige niveau, men samtidig ikke skader hverken kroppen eller naturen.

Visionen har fra starten været at kunne sikre en serie af produkter, der præsterer på et professionelt plan, men samtidig kan være fri for unødige, skadelige kemikalier og tilsætningsstoffer.

Med et bredt udvalg af produkter – fra stylings produkter til hår kur, shampoo & conditioner, rinse-off til leave-in produkter – dækker ingredien® hele spektret i et hvilket som helst hår. Derudover fås alle produkterne både med og uden parfume. Uanset præferencen eller behovet, så er der et ingredien® produkt til alle.

ingredien® indeholder under ingen omstændigheder nogen former for phtalater, parabener, allergifremkaldende konserveringsmidler, mineralske olier, paraffin, paraffinolier, silikoneolier, vaseline eller lignende petrokemiske ingredienser, hvilket også er nogle af grundene til at langt de fleste af vores produkter kan bære Svanemærket.

ingredien® består af 4 hårplejeserier, der hver især indeholder shampoo, balsam, hårkur og leave-in balsam. Serierne er udviklet til at tage hånd om forskellige hårtyper, og er skræddersyede til at kunne hjælpe håret til at nå det fulde potentiale på en nænsom og god måde. Det brede sortiment af stylingprodukter er fordelt på 3 overordnede kategorier. Alle stylingprodukterne kan naturligvis bruges alene eller i kombination med hinanden for at opnå det helt perfekte resultat – hver gang.

ingredien® er svanemærket og det betyder:

I råvarefasen ser svanemærket på de råvarer, der bliver brugt til at producere svanemærkede produkter. Her stiller svanemærket krav om at begrænse forbruget af råvarer og krav om, at råvarerne skal være bæredygtige, fornybare eller recirkulerede.

Under produktionsprocessen stiller svanemærket krav om at begrænse brugen af ressourcer, energi og kemikalier, krav om særlige processer i produktionen – eller krav om ikke at bruge skadelige kemikalier. Bæredygtighed i produktionen er også en vigtig faktor.

Brugsfasen er der, hvor vi bruger de produkter, vi køber. Og her har svanemærket krav om at begrænse den eksponering, du som forbruger bliver udsat for, samt at begrænse forbruget af energi og kemikalier.

I svanemærkede produkter må ingen af indholdsstofferne være det man kalder CMR-Stoffer, dvs. stoffer, der kan fremkalde kræft, skade arveanlæg eller skade fosteret og/eller menneskets frugtbarhed. CMR-stoffer er blandt de stoffer, der anses for at være de mest skadelige for menneskers sundhed.

Det er heller ikke tilladt at anvende stoffer, som står på EU’s liste over hormonforstyrrende stoffer.
Hormonerne styrer meget af det, der foregår inde i vores krop. Hormonerne er blandt andet med til at styre, hvordan fosteret udvikles inde i sin mors mave. Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke hormonbalancen, og det kan føre til mange forskellige effekter.

Svanemærket kræver også en stærk minimering af stoffer der er klassificeret som værende allergifremkaldende ved hudkontakt eller allergifremkaldende ved indånding…

Desuden er der krav om at kvalitet og funktion på svanemærkede produkter er mindst lige så god som andre produkter. Med andre ord, skal kvaliteten være i top.

Til sidst er der bortskaffelse og recirkulering af produkter. Hvad der sker med produktet, når vi er færdige med at bruge det, har stor betydning for miljøbelastningen.

Dér, hvor der er mulighed for at opnå en miljøgevinst, stiller svanemærket krav til at øge genanvendelsen og begrænse mængden af affald.

Ved Svanemærket er der strenge krav til nedbrydelighed og bioakkumulerbarhed af produkterne. For eksempel skal alle vaskeaktive stoffer være let nedbrydelige under alle forhold, både i en sø, i rensningsanlæg og i havet. Organiske stoffer (ingredienser) skal være ugiftige for dyr i havene/søerne/ åerne osv.

Der er også krav til emballage og tømningsgrad. Tømningsgraden er et billede på hvor effektivt emballagen kan blive tømt. Her skal tømningsgraden for produkterne, ifølge svanemærkets kriterier, være på mindst 90%. Det vil sige, at mindst 90% af indholdet skal kunne tømmes ud af emballagen uden brug af værktøjer.

Svanen er kort sagt din garanti for at der bliver passet på miljøet, at der er taget hensyn til din sundhed, og at kvaliteten af produktet er i orden.

BOOK TID NU